Denzel Dumfries maakt indruk in door Inter Milaan met 6-1 gewonnen wedstrijd tegen Bologna

Denzel Dumfries heeft zaterdagavond 18 september lokale Italiaanse tijd met zijn ploeg Internazionale (Inter Milaan) een klinkende overwinning geboekt op Bologna. De ploeg van trainer Simone Inzaghi was in eigen huis met 6-1 te sterk voor de bezoekers.

Dumfries maakte in het Stadio Giuseppe Meazza een goede indruk.

De wedstrijd was nog geen zes minuten oud toen de ex-PSV’er over de rechterkant mee naar voren stormde en de bal fraai klaar legde voor Lautaro Martínez. De Argentijnse spits liet deze kans niet onbenut en zette Inter vroeg op 1-0.

Daar bleef het in de eerste helft echter niet bij. Dankzij een kopbal van Milan Skriniar en een intikker van Nicolo Barella stond halverwege een 3-0 tussenstand op het scorebord.

Inter nam in de tweede helft geen gas terug en Dumfries had bijna zijn eerste doelpunt in Italiaanse dienst te pakken. Hij kon scoren op aangeven van Federico Dimarco, maar raakte de bal helemaal verkeerd. Gelukkig voor de Nederlander stond Matías Vecino op de goede plek om alsnog raak te schieten. Daarna was het invaller Edin Dzeko, die met twee doelpunten voor de 6-0 zorgde.

Het slotakkoord was voor Arthur Theate. Hij redde de eer voor Bologna.

Dumfries was overigens niet de enige Nederlander in Milaan. Stefan de Vrij had een basisplaats bij de thuisploeg, terwijl Mitchell Dijks en Sydney van Hooijdonk invielen namens de gasten. Jerdy Schouten zat niet bij de wedstrijdselectie van Bologna.

Inter heeft na vier wedstrijden tien punten en staat vooralsnog op de eerste plek. Die positie kan het zondag echter alweer verliezen aan AS Roma, AC Milan en SSC Napoli. Bologna is met zeven punten de nummer zeven van de Serie A.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: