Steeds meer jongeren vermist

Het Korps Politie Suriname heeft vrijdag 10 september twee opsporingsberichten van vermiste tienermeisjes gepubliceerd. Het ging het om twee meisjes in de leeftijd van 14 en 16 jaar. In de afgelopen periode zijn heel wat jongeren als vermist opgegeven. 

Een burger zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat toch behoorlijk wat tienermeisjes, die als vermist worden opgegeven te vinden zijn bij de goudvelden waar zij gebracht worden, of gewillig meegaan, om te werken als sekswerksters of huishoudhulp. Ook daar zou de politie moeten zoeken, stelt de burger. De situatie zou enorm zorgwekkend zijn.

Een moeder liet onlangs via Facebook weten, dat haar 14-jarige dochter Farelsha op zaterdag 11 september van huis is gelopen. De bezorgde en wanhopige moeder vraagt via haar Facebook-pagina aan de samenleving om haar te helpen met het delen van haar bericht, zodat haar dochter weer veilig huiswaarts kan keren. 

In gesprek met Dagblad Suriname zegt de moeder van Farelsha, dat haar dochter het een en ander dinsdag 7 september had uitgehaald op school. “Als moeder ga je je kind op straf zetten en op het matje roepen. Nadien is ze op vrijdag weggegaan en we hebben haar vrijdagmiddag kunnen vinden. Zaterdag is ze echter weer vertrokken en is nadien niet meer thuis gekomen.”

De moeder stelt, dat ze wel telefonisch contact heeft gelegd met haar dochter, waarbij haar dochter aangaf dat ze veilig is waar ze op dit moment is. Haar moeder zegt, dat ze niet weet waar haar dochter is, ook heeft de moeder de politie reeds gesproken. Volgens de moeder worden kinderen van tegenwoordig boos als je ze op het matje roept.

“Het is pijnlijk voor me en de andere kinderen thuis.” De moeder zegt ook, dat ze een gesprek met haar dochter zal voeren, wanneer ze weer thuis is. “Ze heeft aangegeven dat ze niet meer bij mij wil wonen. Ik weet niet waarom ze dit alles doet, maar ze breekt me van alle kanten. Ik heb een open oor voor haar, als ze niet voor me gaat liegen.”

De wanhopige moeder zegt tot slot: “Farelsha ik ben je moeder, je kunt alleen bij mij terecht zijn, ik kan jouw problemen oplossen. Andere jeugdigen die dit met hun ouders of verzorgers doen, doe het niet! Je weet niet wat in je ouders omgaat, je geeft ze slapeloze nachten en ook stress gevoelens.”

SK

error: Kopiëren mag niet!