Melkcentrale neemt klachten over kwaliteit melk serieus

De Melkcentrale Paramaribo (MCP) neemt elke klacht over de kwaliteit van haar producten serieus. Dit zegt directeur Dewkoemar Sitaram aan Dagblad Suriname, in reactie op klachten van consumenten over de kwaliteit en houdbaarheid van met name de melk in de plastieken liter verpakking. De melk van MCP zou te waterig zijn en niet lang houdbaar. De MCP-directeur zegt dat serieus zal worden omgegaan met deze klacht. De afdelingen productie en laboratorium worden hierbij betrokken. Ook zal gekeken worden naar mogelijk externe factoren, zoals de koelingsomstandigheden in de winkels en supermarkten.

Sitaram merkt op, dat MCP als voedselverwerkingsbedrijf ISO gecertificeerd is en ook voldoet aan het HACCP voedselveiligheidssyteem.

“Het HACCP voedselveiligheidssysteem houdt in, dat een bedrijf die voedsel bereidt, bewerkt en/of (onverpakt) verkoopt nagaat (Analysis) welke onderdelen in het productie- of bereidingsproces van voedsel bedreigingen (Hazard) voor de gezondheid tot gevolg kunnen hebben. De onderdelen waar risico’s (Critical Control Points) kunnen ontstaan houdt de organisatie vervolgens nauwkeurig in de gaten. Een HACCP-plan is een gestructureerde methode om alle relevante gevaren tijdens het proces van bereiding van voedsel te elimineren, te voorkomen of tot een aanvaardbaar niveau te reduceren. 

Sitaram wijst met nadruk erop dat de MCP bij de productie van melk en melkproducten  voortdurend en nauwgezet het proces van analyse, kwaliteitscontrole en kwaliteitverbetering in de gaten houdt. Daar zijn wij als voedselverwerkingsbedrijf gehouden aan. Desalniettemin kan er altijd iets mis gaan. We gaan de zaak serieus bekijken. Wij gaan het niet van ons afschuiven”, zegt de MCP-directeur.

Hij zegt, dat ook gekeken zal moeten worden naar de koelingsomstandigheden in de winkel en supermarkten. Vele winkels en supermarkten halen na winkelsluiting de stekker van de koelvitrines uit het stopcontact om zo energiekosten te besparen. Gepasteuriseerde melk moet tussen de 4 en 7 graden celsius gekoeld blijven. Een vakere wisseling naar een hogere temperatuur kan de houdbaarheid van het product nadelig beïnvloeden.

SS

error: Kopiëren mag niet!