1 Voor 12 komt bewoners Huize Ashiana te hulp

De 250 seniorenburgers die in Huize Ashiana wonen wisten niet of ze woensdag wat te eten zouden krijgen. De leiding van het tehuis is niet in staat om zelfs boter voor de inwoners te kopen noch broodbeleg. Louis Vismale, voorzitter van Stichting 1 voor 12, zag een noodkreet van Brenda van Daal, directrice van Huize Ashiana, op social media waarin zij dringend om hulp vraagt.

Vismale die zich in Nickerie bevond, is woensdagmorgen direct vertrokken richting Paramaribo om de inwoners van het tehuis te hulp te schieten. Na telefonisch contact is aan Stichting 1 voor 12 het verzoek gedaan om het tehuis te voorzien van onder andere broodbeleg, kip en bruine bonen. 

De 1 voor 12-voorzitter heeft woensdagochtend de goederen ter waarde van SRD 10.000 overhandigd aan Van Daal. Hij geeft aan, dat de stichting er is om mensen in nood te helpen. “Het zijn mijn moeders, het zijn mijn vaders, dus ik ga ze niet in de steek laten.”

Vismale is heel erg blij, dat ook vanuit de samenleving is gereageerd op de noodkreet van het tehuis. In een video-bericht had Van Daal een dringende oproep gedaan aan de samenleving om hulp. “In deze vragen wij uw dringende hulp aan donateurs, het bedrijfsleven en individuele burgers om wat u kunt missen te doneren. De bewoners van Huize Ashiana hebben uw hulp dringend nodig.” Huize Ashiana kan haar bewoners niet voorzien van voeding, omdat de subsidie vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) nog niet is gestort. 

Van Daal is ingenomen met de donaties. Zij is Stichting 1 voor 12 bijzonder dankbaar. De directrice van Huize Ashiana geeft aan, dat er vanuit het ministerie van SoZaVo contact is gemaakt. De subsidie kan elk moment gestort worden. Zij legt uit, dat door de verhoogde prijzen van goederen, de subsidie niet meer toereikend is. ‘

Het tehuis kan door de verschillende donaties uit de samenleving nu een week overleven. Stichting 1 voor 12 heeft in juli het tehuis ook ontdaan van ongedierte. 

error: Kopiëren mag niet!