Warunghoudster: “Over het algemeen wordt er veel gekocht”


“Over het algemeen wordt er veel gekocht, maar ik kookte ook wel veel toen ik klanten binnen mocht ontvangen”, zegt Mies een warunghoudster tegenover de krant. Bij haar kon men namelijk bestellen en ook eten. Door de Covid-restricties kan zij nu alleen bestellingen aannemen die nadien afgehaald worden.

“In deze situatie kan men eigenlijk nog een restaurant draaien, maar we zijn niet zo ver in het land heb ik gemerkt. Zolang ik klanten krijg en werk heb, vind ik het goed. Je hebt door de week veel bestellingen, maar er zijn ook slechte dagen ertussen. In het weekend ben ik wel uitverkocht”, zegt Mies. 

Niet alleen Mies, maar ook andere warunghouders geven aan dat er toch veel bestellingen worden geplaatst. “Je hebt anderen die voor een klein feestje bestellen en anderen die misschien tijdens werkuren of daarna iets willen eten of niet willen koken. De prijzen per portie zijn wel verhoogd, omdat de specerijen en benodigdheden ook duurder zijn geworden. En dat begrijpen de klanten ook. Maar aan de prijs kan je niet veel doen”, aldus een warunghouder. 

“Zolang de protocollen gevolgd worden en wij nog in de gelegenheid zijn om te verkopen, hoop ik dat het goed blijft gaan. Voor de rest moeten wij wel dingen anders gaan doen zodat het land en de inwoners vooruit kunnen. De manier waarop bedrijven en ondernemers nu moeten werken loopt niet goed. Niet een ieder haalt het en anderen zijn uiteindelijk toch gedwongen hun deuren te sluiten. Er moet een ander plan bedacht worden, zo gaat het niet”, aldus de warunghouder.

TM

error: Kopiëren mag niet!