Donovan Wisse gaat voor wereldtitel middengewicht 4 september in Ahoy Rotterdam

Het langverwachte gevecht tussen Donovan Wisse en Yousri Belgaroui om de middengewichttitel vindt zaterdag 4 september plaats. Volgens de vader van Wisse, Henk Wisse, hebben beide mannen hun gewicht van 85 kilogfram gehaald.

Donovan zijn voorbereiding is lang geweest vanwege Covid-19, maar toch heeft hij zich volledig kunnen voorbereiden. Het gevecht zou eerst plaatsvonden op 17 juli, maar werd dus verschoven naar 4 september . Echter is Wisse zeer gretig en gefocust.

“Een vechter heeft de mind set nodig, het geloof in zichzelf en zal bovenal hard moeten werken wil hij de zege behalen. Talent speelt ook een rol. Het is ook wie de overwinning het meeste wil”, aldus Wisse senior. De voorbereiding bestond voornamelijk uit veel boksen en trappen en zo min mogelijk klappen en trappen incasseren. 

Volgens minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) is het ministerie bezig extra aandacht te besteden aan lokale topsporters. “Met de weinige middelen die wij hebben als ministerie streven wij ernaar om samen te werken met verschillende stakeholders. Anno 2021 mogen wij geen twijfels meer hebben om daadwerkelijk te investeren in de topsport we moeten terug naar de vorige decennium waar de sporters bijna geen broko ede hadden.”

De minister zegt verder dat ze enthousiast is over de prestaties van Donovan Wisse. “Ik ben ervan overtuigd dat hij terug zal keren met de wereldtitel.”

Tot slot geeft Henk Wisse aan, dat zijn zoon Suriname hoog op de wereldkaart zal prijken. “Dan is hij GLORY kickboxing wereldkampioen in de 85 kilogram klasse. Daarna zal hij zijn kampioenstitel moeten verdedigen voor minimaal 2 jaar. Want zolang loopt zijn contract nog bij Glory”, aldus Henk Wisse. 

Na het gevecht van Donovan Wisse zal ze samen met de directeur Sportzaken een gesprek arrangeren met de kickboxer en zijn vader.

error: Kopiëren mag niet!