Politiebericht inzake schietincident te Paranam

De 35-jarige R.K. heeft zondag 29 augustus tijdens opsporingswerkzaamheden van het Regio Bijstands Team Midden (RBTM) van de politie te Paranam, in het district Para, een schotwond opgelopen, aldus het Korps Politie Suriname maandagmiddag 30 augustus.

Het slachtoffer was in gezelschap van de voortvluchtige verdachte S.T. alias “Legalize” en of “Aliga”. Bij het zien van de politie sloegen beide mannen op de vlucht. Zij werden gesommeerd te stoppen, maar gaven hieraan geen gevolg. Agenten waren genoodzaakt vuurwapengeweld aan te wenden. Aan de hand van de verkregen signalementen en de kleding van de voortvluchtige verdachte werd per ongeluk R.K. in plaats van de voortvluchtige S.T. door een politiekogel geraakt. 

De dorpsbewoners kwamen hierdoor in opstand, waarop het slachtoffer met een dienstvoertuig werd overgebracht naar het politiebureau Houttuin. Van daaruit werd hij in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is ter verpleging opgenomen en verkeert buiten levensgevaar. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is R.K. niet als verdachte aangemerkt, dus ook niet in verzekering gesteld.

Zijn vriend T., die kans zag uit handen van de politie te blijven, wordt ervan verdacht samen met twee kompanen in juni goederen uit een woning aan de Afobakaweg te hebben weggenomen. Bij het verlaten van de woning werden de drie verdachten herkend door de benadeelde.

Na uitgewerkte informatie werden zijn twee kompanen J.V. (32) en G.A. (22) respectievelijk op dinsdag 13 en woensdag 14 juli aangehouden. S.T. die samen met zijn kompaan G.A. was, zag die dag eveneens kans te vluchten.

Aan zijn opsporing en aanhouding wordt gewerkt. De recherche van regio Midden is belast met het onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!