Verhuurder appartement aangehouden voor diefstal geld van een huurder

Het Korps Politie Suriname bericht zaterdagavond 28 augustus, dat M.M. afgelopen donderdag, na te zijn ontboden door de politie van het bureau Geyervlijt, voor diefstal en verduistering is aangehouden.

Een buitenlander had maandag 23 augustus aangifte tegen de verhuurder gedaan. De aangever verklaarde dat hij voor de periode van 15 juli tot 15 augustus tegen betaling van SRD 750 zijn intrek in één van de vertrekken van het appartement van Martin had genomen. Nadat de huurperiode was verstreken ontstond er een woordenwisseling tussen de buitenlander en de verhuurder.

De huurder vertrok woensdag 18 augustus samen met zijn vriendin naar het binnenland. Tijdens zijn afwezigheid merkte een getuige op, dat de eigenaar van het appartement de ruimte van de buitenlander was binnengelopen. Toen de verhuurder weer naar buiten kwam, plaatste die een ander slot op de deur van de ruimte die bewoond werd door de huurder.

De getuige stelde de huurder telefonisch hiervan in kennis, waarop die in de avond van 23 augustus terugkeerde naar de stad. Bij aankomst bij het appartement zag de huurder, dat hij zijn ruimte niet in kon, omdat er een ander slot op de deur was geplaatst. Partijen konden geen overeenstemming bereiken, waarna de politie van Geyersvlijt werd ingeschakeld.

Hierna kon de buitenlander wel zijn gehuurde ruimte in en ontdekte dat een groot geldbedrag van hem was gestolen. De huurder deed direct aangifte daarvan op het politiebureau Munder. Na te zijn ontboden meldde de verhuurder zich en werd direct aangehouden.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd M.M. door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!