President Santokhi en dc Bhola ontvangen kunstwerk van Anand Dwarka

Twee schilderijen gemaakt door de bekende kunstenaar Anand Dwarka zijn zaterdag 28 augustus aangeboden aan president Chandrikapersad Santokhi en Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost. 

Kunstenaar Dwarka kreeg een maand geleden een droom om een schilderij te maken voor het staatshoofd. “Ik zag een mooie vlinder zitten op een zonnebloem. De vlinder symboliseert de president en de bloemen moeten we zien als de Surinaamse gemeenschap. Onze president werkt dag en nacht en in het kader van een jaar regering Santokhi-Brunswijk heb ik gemeend dit kunstwerk aan de vader des vaderlands te overhandigen. Hij beschermt ons allen en het is een mooi moment om ook hem op deze manier te gedenken”, aldus Dwarka. 

Santokhi is zeer ingenomen met het schilderij. Hij is erg blij dat kunstenaars als Dwarka Suriname niet verruilen voor een ander land, maar hun talenten onder de Surinaamse vlag naar buiten brengen. De fleurige vlinder op het schilderij ziet het staatshoofd als het resultaat van een proces, waarin het land zich op dit moment bevindt. Hij gaf aan, dat gekeken moet worden naar wat de vlinder eerst was, namelijk een rups en daaruit is er een prachtige vlinder ontstaan.

“Suriname zal ook op deze manier tot een prachtig land komen. Stap voor stap”. De president gaf als dank een speld met de Surinaamse vlag, een anzichtskaart van 25 jaar Srefidensi en een serie documentaires van regisseur en producent Ida Does, “Levend Verleden”, aan de kunstenaar.

Voor dc Bhola was het een hele eer om met de jonge kunstenaar op bezoek te zijn bij de president. Dwarka heeft een moeilijke jeugd achter de rug gehad. Desondanks is hij een grote schilder binnen de Surinaamse gemeenschap. Bhola vindt het uniek dat er ook een schilderij is gemaakt voor hem als districtscommissaris. Het kunstwerk symboliseert hardwerkende landbouwers onder een parasol. Net als hoe de parasol bescherming biedt aan de landbouwers, zo zorgt de districtscommissaris ook voor bescherming van de Surinaamse gemeenschap. Dc Bhola ziet het als zijn plicht om de gemeenschap te beschermen. 

Dwarka is heel actief als het gaat om exposities. Drie weken terug deed hij het rijstdistrict Nickerie aan. Volgend jaar wil hij samenwerken met de kinderen aldaar voor wat betreft workshops en exposities. Voor eind december volgt er wel een mini expositie in ons land.

error: Kopiëren mag niet!