Bewoners Paranam barricaderen Martin Luther Kingweg na schietincident

Rond negen uur zondagochtend brak enige onrust uit op Paranam. Volgens een bewoner zou een onschuldige man door het Regio Bijstandsteam (RBT) van de politie zijn neergeschoten, het slachtoffer zou vervolgens ook afgevoerd zijn door het RBT. De conditie van het slachtoffer, die in het dorp Jamaica woont, was zondagmiddag nog onbekend. 

De situatie leidde ertoe dat bewoners overgingen tot het barricaderen van de Martin Luther Kingweg, dichtbij het kruispunt van Paranam. De bewoners verbrandden hout en vuilniszakken op de weg. Diverse politie-eenheden en ook de districtscommissaris van Para, Marlene Joden, waren ter plaatse. 

De bewoners waren heel erg verhit en gaven te kennen dat ze de vicepresident, Ronnie Brunswijk, wilden spreken. Zolang de vicepresident niet kwam, zouden de bewoners de barricade niet opheffen. 

De districtscommissaris van Para laat de redactie van Dagblad Suriname zondagmiddag weten, dat de situatie heel erg is. Ook zegt Joden dat de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, onderweg is naar Paranam.

De barricade werd rond drie uur ’s middags opgeheven, na een gesprek met de minister van Justitie en Politie.

SK

error: Kopiëren mag niet!