Minister Somohardjo: Afobakaweg blijft Afobakaweg

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft vrijdag 27 augustus in De Nationale Assemblee gezegd, dat de naam Afobakaweg niet wordt veranderd.

Wanneer er verzoeken worden gedaan voor nieuwe of het wijzigen van bestaande straatnamen, moeten de verzoeken volgens de regelgeving gericht moeten worden aan de minister van BiZa. Vervolgens stuurt de bewindsman het voorstel naar de Commissie Straatnamen.

Somohardjo zei, dat een negatief advies is uitgebracht door de commissie inzake het verzoek van de stichting Kela Kie Poedja. Het voorstel van de stichting heeft voor heel wat commotie gezorgd binnen de samenleving om de naam van de historische Afobakaweg vanaf Paranam tot aan de stuwdam te vernoemen naar ingenieur Rajkoemar Hendrik Ramdin.

De stichting is geadviseerd om uit te kijken naar een andere straat of wegstrekking.

error: Kopiëren mag niet!