Michael Miskin gekozen als nieuwe CLO-voorzitter

Miskin doet aangifte tegen Ronald Hooghart vanwege een doodsbedreiging

Michael Miskin is vrijdag 27 augustus gekozen als de nieuwe voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Tien bonden van de CLO hadden de vergadering aangevraagd. Oud-voorzitter Ronald Hooghart, die al langere tijd niet door een deur kan met Miskin, heeft vooralsnog nog niets van zich laten horen.

Voor de verkiezingen werd slechts één kandidatenlijst ingediend onder leiding van Miskin. Naast voorzitter Miskin zitten nu ook in het bestuur Glenn Swamipersad, Rudolgo Palmtak, Jan Aviankoi, Oemsalma Rodjan, Marlon Hoogdorp, Mayra Finsy-Sedoc, Bisnoepersad Dalloesingh, Eugene Daniël en Kenneth Koningverdraag.

Miskin heeft overigens donderdag aangifte van een doodsbedreiging gedaan tegen Hooghart. De oud-minister van Handel en Industie en van het ministerie van Arbeid, had van derden vernomen dat Hooghart de uitlating zou hebben gedaan dat hij Miskin en Glenn Swamipersad zou doodschieten.

Nu bestaat de CLO feitelijk uit twee bonden. De CLO onderl eiding van Ronald Hooghart is formeel lid van Ravkasur (Raad van Vakcentrales in Nederland) en is nog steeds de gesprekspartner van de regering. In hoeverre de regering de vakbond van Miskin zal erkennen moet nog bezien worden.

PK
 

error: Kopiëren mag niet!