Mooie treffer met stadion verbod, Marseille-fysio geschorst na chaos

Nice kreeg de opdracht om hun volgende thuiswedstrijd woensdag achter gesloten deuren te spelen, terwijl een lid van de achterkamertjes van Marseille werd geschorst na de chaos tijdens een wedstrijd in de Franse Ligue 1 tussen de twee teams afgelopen weekend.

De Franse Liga (PFL) vertelde Nice dat toeschouwers van de wedstrijd van zaterdag tegen Bordeaux in Allianz Riviera worden uitgesloten als straf na de veldinvasie en massale vechtpartij tussen fans, spelers en staf.

De fysieke trainer van Marseille, Pablo Fernandez, werd uit voorzorg geschorst “van alle officiële taken” nadat hij ervan werd beschuldigd een supporter te hebben geslagen.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag werd na 75 minuten gestaakt toen Marseille-middenvelder Dimitri Payet een fles, die op hem was gericht, terug in het Nice-einde van het stadion gooide.

Dat bracht tientallen fans ertoe het veld binnen te vallen en Payet te confronteren.

Marseille weigerde uiteindelijk door te spelen, uit angst voor hun veiligheid, en de wedstrijd werd gestaakt met een 1-0 voorsprong van Nice.

De PFL voegde eraan toe dat er waarschijnlijk verdere maatregelen zullen worden aangekondigd met betrekking tot meer sancties en het lot van het spel zelf.

Ondertussen moest een aanhanger van Nice die ervan beschuldigd werd een trap op Payet te mikken, voor de rechtbank verschijnen.

“Hij zal aan het einde van zijn politie hechtenis voor de rechtbank worden gebracht wegens ‘ongeoorloofde inbreuk op het speelveld die een sportevenement verstoort’ en ‘vrijwillig geweld tijdens bijeenkomsten'”, zei de plaatsvervangend officier van justitie, Jean-Philippe Navarre.

“Deze persoon mikte op een trap op Dimitri Payet”, zei hij.

De man, die bijna 30 is, heeft een verleden bij de rechtbanken voor incidenten die niets met sport te maken hebben.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: