Haagse wethouder Parbhudayal bezoekt kantoor Organisatie Hindoe Media in Paramaribo

Kavita Parbhudayal, wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid in Den Haag, bezocht het OHM-kantoor aan de Commewijnestraat 37 in Paramaribo. Zij is in Suriname op familiebezoek en heeft de gelegenheid aangegrepen om ook met de Surinaamse overheid van gedachten te wisselen over mogelijke samenwerkingen op gemeenteraadsniveau.

Op het OHM-kantoor kreeg zij een uitgebreid verslag over de jaarlijkse en 5-jaarlijkse activiteiten compleet met details en toelichting over de rol en het functioneren van de OHM. Het fenomeen van het ongelimiteerd bezet houden van bestuursfuncties is behoorlijk nadelig voor organisaties. Dit onderschreef zij ook. Ook in Nederland is het een bekend verschijnsel dat bestuursleden te lang aanzitten in functies waardoor bestuursblindheid optreedt.

Mevrouw Parbhudayal gaf ook een overzicht van hoe de gemeenten in Nederland inspelen op de sociale behoeften van vooral ouderen en hoe ze dit ruim ondersteunen met gemeentemiddelen. Dit ter voorkoming van vereenzaming.

Ze was ook erg onder de indruk over hoe de sociale samenleving in Suriname functioneert met zeer beperkte ondersteuning vanuit de overheid en sprak haar lof erover uit. Aanwezig in de meeting was ook VG Himmat coördinator Soerin Malhoe die uitleg gaf over de aanpak met betrekking tot de containers met hulpgoederen die naar Suriname zijn verzonden, inmiddels reeds 22.

Mevrouw Parbhudayal gaf aan uit te zullen kijken naar mogelijkheden om vooral met kennis en trainingen de Surinaamse sociale sectoren te helpen ondersteunen.

De OHM overhandigde eigen publicaties als geschenk aan de wethouder van Den Haag.

error: Kopiëren mag niet!