FIFA verlaagt verbod Mexico voor anti-homo afkeuring tot 1 wedstrijd.

De Mexicaanse voetbalbond (FMF) heeft een verlaging aangekondigd van het oorspronkelijke verbod van twee wedstrijden van de FIFA voor anti-homo  chants die in maart werden gehoord tijdens Olympische kwalificatiewedstrijden.

In een verklaring van de FMF werd uitgelegd dat vanwege de “inspanningen van de organisatie om discriminatie bij wedstrijden uit te bannen”, de FIFA besloot de aanvankelijke straf te verminderen.

“De Beroepscommissie van de FIFA heeft besloten dat de sanctie die door de Disciplinaire Commissie is opgelegd voor twee wedstrijden zonder fans, wordt teruggebracht tot één wedstrijd.  

Deze sanctie moet worden toegepast bij de volgende officiële thuiswedstrijd voor elke leeftijdscategorie voor mannen”, staat in het document.

Mexico zal het verbod afdwingen op 2 september, wanneer het senior heren team het opneemt tegen Jamaica en de start van zijn WK-kwalificatiecampagne in het Estadio Azteca.

Het verbod blijft de zwaarste straf die de FIFA heeft uitgedeeld als reactie op de herhaalde overtreding van Mexico van discriminerend gedrag van fans op tribunes.

Eerder had de FMF alleen een boete gekregen voor het beledigende gezang en betaalde meer dan $ 227.000 voor 15 afzonderlijke vermaningen.

error: Kopiëren mag niet!