16-jarige automobilist rijdt in Lelydorp bromfietsster (51) aan

De politie van het bureau Lelydorp heeft maandag 16 augustus de 16-jarige F.A. gearresteerd, die als automobilist een aanrijding had  veroorzaakt met een bromfietser op de Fajalobilaan te Lelydorp, zo meldt het Korps Politie Suriname zaterdagavond 21 augustus.

De politie van het bureau Lelydorp kreeg omstreeks 17.30 uur die dag van het Command Center een melding van een aanrijding tussen een auto en bromfiets op de Fajalobilaan. Daar troffen agenten de auto en bromfiets aan in de langs de weg lopende goot.

Het voorlopig onderzoek wees uit, dat de jonge automobilist vanuit de Tjamelielaan kwam en reed in de richting van de Arahoelaan. Bij het beschrijven van een bocht naar de Fajalobilaan, verloor hij de controle over de besturing van de auto en kwam in botsing met de 51-jarige bromfietsster die vanuit de Fajalobilaan kwam.

Ten gevolge van de aanrijding belandden de auto en bromfiets in de langs de weg lopende goot. De bromfietsster liep een beenfractuur op, terwijl de joyrider ongedeerd bleef. De vrouw werd in een ambulance afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zij werd voor verdere medische behandeling doorverwezen naar een orthopeed.

Volgens verklaring van F.A. had hij toestemming van zijn ouders gekregen om de auto van zijn broer die in het binnenland verblijft,, te mogen rijden. De broer was op dat moment in het binnenland voor werkzaamheden. 

De vader heeft gebruik gemaakt van zijn verschoningsrecht en kon niet worden geconfronteerd met hetgeen zijn 16-jarige zoon aan de politie heeft verklaard.

De jongen werd na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Vanwege zijn jeugdige leeftijd is hij ondergebracht in het Jeugd Doorgangscentrum Opa Doeli.

error: Kopiëren mag niet!