Minister Jubithana enthousiast over deelname Suriname aan Expo Dubai 2020

‘Suriname beter op wereldkaart zetten is keiharde doelstelling’

Suriname beter op de wereldkaart zetten is volgens minister Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) een keiharde doelstelling. De bewindsman zegt dit tegen de achtergrond van Surinames deelname aan de Expo 2020 Dubai, een wereldexpo die miljoenen bezoekers en zakenlieden en tienduizenden bedrijven over de hele wereld trekt. De Dubai Expo vindt plaats van 1 oktober tot 31 maart. Het evenement stond voor 2020 gepland, maar vond vanwege de Covid-19-pandemie geen voortgang.

Minister Jubithana benadrukt dinsdag 17 augustus tegenover de Communicatie Dienst Suriname, dat vanuit zijn ministerie het zeker de bedoeling is om Suriname beter te positioneren. Het land heeft veel te bieden wat betreft het thema ‘sustainability’ (duurzaamheid) dat aan de Dubai Expo verbonden is. Dit is zondagavond tijdens een ontmoeting ook aan het bedrijfsleven voorgehouden. “Met hun is gedeeld hoe Suriname zich op dat gebied zal gaan neerzetten. De wereld zal met Suriname beter kennis maken. Iedereen zal zich moeten afvragen waar Suriname ligt”, aldus de TCT-minister.

Suriname beter op de wereldkaart zetten is volgens hem een keiharde doelstelling. Het land zal vanuit het beleidsgebied Transport ook gepositioneerd worden. In dit kader zal het tekenen van een Open Skies-verdrag met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) meegenomen worden.

De bewindsman zegt ook, dat Suriname op het gebied van communicatie veel kan opsteken tijdens de Dubai Expo. “We kunnen kennis en ervaring meenemen naar Suriname.” Volgens hem is daarom het bedrijfsleven ook opgeroepen voor participatie.

Minister Jubithana noemt ook het promoten van hetgeen Surinaamse aan toerisme te bieden heeft. “We hebben een rijke historie”, zegt hij. De Dubai Expo is voor het Surinaamse toerisme en de regering dan ook een mooie gelegenheid. De toerismesector moet volgens de bewindsman ready zijn voor ontwikkeling.

“We moeten uiteindelijk waarmaken wat we beloven. We gaan het alleen kunnen wanneer we met zijn allen de doelstelling voor ogen houden en een goede richting bepalen hoe wij ons als land willen positioneren.” De TCT-bewindsman benadrukt dat in deze de private sector zeker niet vergeten moet worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: