Bromfietsster (48) gedood bij aanrijding met auto op Martin Luther Kingweg

De 48-jarige bromfietsster Suriyani Persaud is zondagavond 15 augustus
na te zijn aangereden door een auto op de Martin Luther Kingweg ter plaatse overleden, zo meldt het Korps Politie Suriname dinsdagochtend 17 augustus.

De politie van Houttuin kreeg zondag omstreeks 19.15 uur een melding van een aanrijding tussen een auto en een bromfiets op de kruising van de Martin Luther King- en de Dwarkaweg, waarbij sprake was van zwaar lichamelijke letsels. Agenten troffen ter plaatse de bromfietsster in bewusteloze situatie op de weg aan. Bij aankomst van een ambulance vertoonde Persaud geen teken van leven meer. Een arts stelde formeel de dood van de vrouw vast.

Onderzoek wees uit, dat zowel de bromfietsster als de 50-jarige automobilist A.R. in de zelfde richting reden over de Martin Luther Kingweg. Beide bestuurders kwamen vanuit de richting Paranam en reden in de richting van Latour. Op de kruising van de Martin Luther King- en de Dwarkaweg, beschreef A.R. een rechtse bocht naar de Dwarkaweg zonder voorrang te verlenen aan het rechtdoorgaand verkeer. Hierdoor werd de bromfietsster op het fietspad aangereden. Door de slag vloog het slachtoffer van de bromfiets en kwam met haar hoofd tegen een elektriciteitspaal. Suriyani liet kort daarna ter plaatse het leven.

A.R., die niet onder invloed van alcohol bleek te zijn, kwam met de schrik vrij. Zijn geldig Surinaams rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd. De automobilist werd voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie heengezonden, terwijl het lichaam van de vrouw ter obductie in beslag is genomen.

Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeers Unit van Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: