Spelers Bordeaux zenuwachtig na instorting Kalu: ‘Na Eriksen kregen we koude rillingen’

Bordeaux-spits Samuel Kalu stortte zondag op het veld in een Franse Ligue 1-wedstrijd in Marseille, waar de temperatuur een zinderende 30 graden bereikte.

De 23-jarige Nigeriaanse international viel flauw en zakte in de vroege stadia van de wedstrijd naar de oppervlakte van het Stade Velodrome.

Bezorgde teamgenoten verzamelden zich rond de getroffen Kalu en zwaaiden verwoed met hun handen naar de bank om medische hulp in te roepen.

Na een paar bloedstollende momenten wist Kalu op te staan, maar werd gewisseld en vervangen door Remi Oudin.

Het incident kwam slechts twee maanden nadat de Deense Christian Eriksen een hartstilstand kreeg tijdens een Euro 2020-wedstrijd.

“Het incident van Kalu bezorgde ons koude rillingen. Het is altijd een beetje schokkend voor toeschouwers en spelers op het veld”, zei Oudin, die vervolgens scoorde in het 2-2 gelijkspel.

“Met wat er met Eriksen op het EK is gebeurd, denken we erover na. Iedereen werd een beetje bang. Gelukkig is het goed afgelopen.”

“Volgens de artsen is het een simpel ongemak, maar hij zal maandag zeker testen ondergaan.”

In juni 2019 werd Kalu opgenomen in het ziekenhuis na uitdroging tijdens een training met Nigeria in de Egyptische hitte tijdens de Africa Cup of Nations.

“Ik dacht aan wat er tijdens het EK gebeurde”, gaf Bordeaux-coach Vladimir Petkovic toe.

“Met de medische ploeg hebben we ervoor gekozen om hem te vervangen om geen risico’s te nemen. In deze gevallen neemt het voetbal een achterbank.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: