Laporta geeft details over Barcelona’s ‘verontrustende’ schuld van €1,35 miljard

Barcelona-president Joan Laporta gaf maandag details over de “dramatische” financiële problemen die hem ertoe brachten Lionel Messi vrij te laten.

“De economische en financiële situatie van de club is zorgwekkend en de financiële situatie is dramatisch”, zei Laporta op een twee uur durende persconferentie in Camp Nou.

Barcelona, ​​zei hij, heeft schulden van 1,35 miljard euro en een loonsom van 617 miljoen euro, dat is “25 tot 30 procent hoger dan die van onze concurrenten.”

“We halen allemaal de broekriem aan, over een paar jaar zullen de financiën van de club gezond zijn.”

Wat het vertrek van Messi betreft, zei Laporta dat de twee partijen “onderhandelingen voerden waarvan beide partijen hoopten dat ze vruchtbaar zouden zijn, maar niet zijn uitgekomen. Er is een wederzijdse teleurstelling.”

Hij vertrouwde toe dat de presentatie van de Argentijn als speler van Paris Saint-Germain hem zaterdag met “gemengde gevoelens heeft achtergelaten, zoals alle Barca-fans”.

“Ik had hem liever bij Barça gezien, hoewel we de juiste beslissing hebben genomen”, zei Laporta. “Ik wens hem het allerbeste. Ik zie hem graag gelukkig, hij verdient het. Vanaf nu zijn we een tegenstander.”

Barcelona opende zondag het seizoen met een 4-2 thuiszege op Real Sociedad.

“Het was een zeer Barça-achtige reactie”, zei Laporta. “Alle spelers zijn gemotiveerder dan ooit.”

“Zondag liet zien dat Barcelona-fans honger hebben naar voetbal en naar een team dat vecht en goed speelt”.

“Er breekt een nieuw tijdperk aan. De vooruitzichten op korte termijn zijn ingewikkeld, maar op middellange termijn zijn ze fantastisch”, zei Laporta, eraan toevoegend dat Barcelona van plan is terug te keren naar het ontwikkelen van jonge spelers zoals ze deden met Messi, die door de jeugd kwam. systeem dat bekend staat als ‘La Masia’.

“We gaan wedden op La Masia, waardoor we het model kunnen ontwikkelen dat we willen.”

error: Kopiëren mag niet!