De burger vindt: ‘De orde is al een jaar verstoord door deze regering’

‘Het volk wordt monddood gemaakt, er mag niks gezegd worden?, we leven nog steeds in een democratie’

De regering heeft zondagavond bekendgemaakt, dat opgetreden gaat worden tegen ordeverstoorders. De mededeling is ongetwijfeld ingegeven door het aangekondigde protest van maandagochtend 16 augustus op het Onafhankelijkheidsplein tegen de recente prijsverhogingen.

Gooit de regering met haar waarschuwing juist extra olie op het vuur? Zijn het werkelijk de burgers die de orde wellicht dreigen te verstoren of is de orde al verstoord door de vele prijsverhogende maatregelen? De redactie van Dagblad Suriname heeft haar lezers en volgers via haar Facebookpagina gevraagd wat zij vinden van die bekendmaking van regerings zijde. Binnen een paar uur waren er al ruim 300 reacties. 

Een selectie uit de reacties is hieronder opgenomen.

Loraine: “Als het volk nu niet opkomt, mogen ze voor de rest van de zittingsperiode van deze regering hun mond houden! Want dit is nu pas dictatuur! De politie was laatst in actie toch??! Die had persoonlijk aangegeven, dat voor een protestactie helemaal geen vergunning nodig is. Hopelijk denken zij ook hieraan bij deze protest manifestatie. Laat het volk z’n stem nu ook horen! A president dies egoïstisch ta takroe! Hypocriet van de hoogste plank.”

Sharminie: “Je zit nauwelijks een jaar, ben je al machtsdronken. Dit was hun bedoeling met de mooie en ware woorden. Je kan de criminaliteit in het land niet eens onder controle houden, dan praat je over ordeverstoorders. Waar is dat jonge kader waarover jullie het hadden en, hoeveel vrijheid hebben ze om hun plan innovatief uit te voeren. Nergens in jullie beleid is er innovatie en sociaal belang veranderingen.”

Anita: “De orde is reeds 1 jaar verstoord door deze wannabe regering.”

Jennifer: “De regering bedreigt het volk. Ze vergeet, dat het volk ook rechten heeft en mag aangeven dat het niet goed gaat in het land en verandering eist. Het zijn dezelfde mensen die het volk gouden bergen hebben beloofd en nu het volk uitzuigen en laten pinaren. Terwijl zij zelf in weelde leven. Regering schaam je toch!!!!!!!”

Chave: “Deze mensen hebben niks met ons te maken… vandaar deze bedreiging. Wel het is ons recht, we mogen opkomen voor onze rechten. KPS zelfs heeft problemen. Owee ze bemoeien.”

John: “Waarom denk je dat zij traangas gekocht hebben, zij zien het al aankomen dat het volk binnen de kortste keren de straat opkomt. Dat hebben ze dan wel nodig om de mensen uit elkaar te drijven. Het volk heeft te allen tijde te zeggen als regeerders niet doen wat ze beloofd hebben, dat is nu gaande. Hebben wij nog een democratische rechtsstaat!! Ik heb zo m’n twijfels erover, als je zulke uitspraken hoort. Big up volk van Suriname, sta op voor je rechten. Dat heb je zeer zeker.”

‘Schamen jullie je niet?’

Audrice: “Regering Chan, Surinamers hebben rechten of vergeet jij dat? Schamen jullie je niet? Wereldwijd kijkt men mee loes apost en geef Surinamers hun geliefd land terug. Boodschappen onbetaalbaar, ziektekosten zelf betalen,dokters Bazo-kaarten weg, Bosjebrug eindpunt frustratie, benzine onbetaalbaar.”

Fear: “Geen Meet the People meer, maar optreden tegen het volk !!!! Waw, how low can you go !!!!!”

Isha: “De regering verstoort de burgers, dus de burgers zullen het terug doen.”

Benita: “Het is nu juist de tijd om op te komen!! Want om dit bekend te maken voor de actie, wil dat zeggen de regering respecteert duidelijk het volk niet en het heeft geen ene mallemoer te maken met het volk. Het is nu juist de tijd om actie te voeren!!! Strey de’f strey wi no sa frede!!!”

Anamika: “10 jaar wanbeleid en men verwacht paradijs binnen 1 jaar.”

‘Geef ons volk wat ademruimte’

Dinesh: “Ik begrijp dat deze regering een ruïne heeft gekregen om te herstellen. Om de economie te herstellen zullen er pijnlijke maatregelen getroffen moeten worden, begrijp ik ook. Maar, geef ons als volk ook wat ademruimte. Structureel verhogingen doorvoeren zal maken dat het moeizaam verkregen vertrouwen in deze regering zal afbrokkelen.”

Nalina: “Dus men mag niet opkomen voor hun rechten? Het volk wordt monddood gemaakt, er mag niks gezegd worden? We leven nog steeds in een democratisch land, meneer de President!!”

‘Een land zonder democratie’

Cynthia: “Een land waarin de bevolking bedreigd wordt als zij willen protesteren, is een land zonder democratie. Aangezien Suriname democratie hanteert kan zelfs deze regering geen enkel protest tegenhouden. Kom op met jouw traangas en rubberen kogels. Al die tranen die vloeien uit ogen van het arme volk die het niet meer zien zitten, hoe uit te komen zal jou doen verdrinken in jouw wanbeleid. God slaapt niet,hoor. Ze denken het volk bang te maken. Er zijn geen ordeverstoorders. Jullie hebben genoeg rust van het volk gehad om rustig het denkwerk te doen,maar alleen maar eigen belang gaat voor. Tomorrow the people will do the talk.”

Patrick: “Maar, toen de politie bezig was te staken hebben we niets gehoord van de regering nu wel.”

Judith: “Je kan niet gaan optreden tegen mensen die protesteren tegen iets dat ze zien dat niet goed is. Dat is dictatuur. In een democratisch land heb je het recht om te protesteren tegen een regering die slecht is.”

Ratna: “Nu is het volk ordeverstoorders geworden. U hebt het volk gepakt en nu mogen we ook niet meer opkomen voor onze rechten. Had u ons dit alles beloofd? Denkt u wel hoe we eten en hoe we moeten uitkomen , regering?”

Zippora: “Dit is is puur dictatuur. Deze zelfde mensen riepen ons toen op om de vorige regering naar huis te sturen. Nu zij het vier maal slechter doen mag niemand meer gebruik maken van zijn democratisch recht. Nee toch. Deze regering verdraagt niet en dat is oneerlijk. Vroeger mocht het wel, maar nu niet, dat is puur dictatuur.”

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: