9 Super League-rebellen verwelkomd in European Club Association

Negen van de teams die deel uitmaakten van de noodlottige lancering van een ontsnapping uit de Super League, zijn opnieuw welkom geheten in de besluitvormende organisatie die toezicht houdt op het Europese clubspel.

Zes Engelse clubs — Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham — zullen opnieuw lid worden van de European Club Association, samen met AC Milan, Inter Milan en Atletico Madrid.

Maar Real Madrid, Barcelona en Juventus weigeren de grotendeels gesloten ontsnappingscompetitie op te geven om een ​​rivaal voor de Champions League te lanceren, waardoor de kloof met de UEFA en hun Europese tegenhangers wordt verlengd.

Alle 12 oprichtende Super League-clubs stapten in april uit de ECA toen ze verzaken aan eerdere toezeggingen aan de UEFA om de Super League te lanceren. De negen die nu opnieuw in de ECA zijn geïntegreerd, hebben het project ingestort toen ze de Super League verlieten te midden van een terugslag van bestuursorganen en supporters – vooral in Engeland.

De ECA wordt nu voorgezeten door Nasser Al-Khelaifi, de president van Paris Saint-Germain, die zich nooit heeft aangemeld voor de Super League die binnen 48 uur instortte. De ERK zei dat er “een uitputtend proces van hernieuwde betrokkenheid door de clubs en herbeoordeling” was voordat de raad van bestuur hen toestond hun eerdere ontslag in te trekken.

“De raad van bestuur van de ECA heeft rekening gehouden met de erkenning van de clubs dat het zogenaamde European Super League-project niet in het belang was van de bredere voetbalgemeenschap en met hun publiekelijk gecommuniceerde beslissingen om het ESL-project volledig te staken”, aldus de ECA in een verklaring. op maandag. “Het bestuur van de ECA erkende ook de bereidheid van de clubs om actief samen te werken met ECA in haar collectieve missie om Europees clubvoetbal te ontwikkelen – in de open en transparante belangen van iedereen, niet van de weinigen.”

De negen voormalige rebellenclubs hebben al overeenstemming bereikt over een financiële schikking met de UEFA, waarbij ze boetes accepteren als erkenning van wangedrag voor het proberen af ​​te splitsen van bestaande competitiestructuren. Ze hebben een gecombineerde betaling van 15 miljoen euro ($ 18 miljoen) gedaan en zullen 5% van de inkomsten inleveren voor één seizoen spelen in Europa.

Om te voorkomen dat ze opnieuw de Super League-dreiging inzetten, hebben de clubs ook ingestemd met een boete van 100 miljoen euro als ze opnieuw proberen te spelen in een niet-geautoriseerde competitie of 50 miljoen euro als ze andere verplichtingen jegens de UEFA niet nakomen als onderdeel van de nederzetting.

Ondanks het ontbreken van de steun van hun grootste Europese tegenhangers, ondernemen Real Madrid, Barcelona en Juventus nog steeds juridische stappen om wat zij noemden “de monopolistische positie van de UEFA op het Europese voetbal” aan te vechten. Ze hopen dat het Europese Hof van Justitie in Luxemburg in hun voordeel zal beslissen en het concept van een Super League die niet door de UEFA wordt gerund, door teams zal laten onderzoeken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: