President Santokhi 17-20 augustus op officieel bezoek in Guyana

Op uitnodiging van dr. Mohamed Irfaan Ali, president van Guyana, zal president Chandrikapersad Santokhi van 17-20 augustus een officieel bezoek brengen aan Guyana. Dit officiële bezoek volgt op het bezoek van president Ali aan Suriname in november 2020, waarbij de twee presidenten het Guyana-Suriname Strategic Dialogue and Cooperation Platform (SDCP) lanceerden.

Zij zullen de tot dusver geboekte vooruitgang in het kader van dat platform evalueren op het gebied van coördinatie van het buitenlands beleid en politieke dialoog, milieu, gezondheid, infrastructuur en vervoer, landbouw, immigratie, douane, veiligheid en versterking van de particuliere sector.

De twee presidenten zullen ook prioritaire kwesties op de CARICOM-agenda bespreken, evenals de economische- en sociale gevolgen van de Covid-19-pandemie voor hun landen.

Deze aanhoudende betrokkenheid tussen de presidenten Ali en Santokhi getuigt van hun gedeelde visie en inzet om de collectieve energie van de twee landen samen te brengen ten behoeve van de burgers van beide landen en de regio als geheel.

President Santokhi zal worden vergezeld door First Lady Mellisa K. Santokhi-Seenacherry en een delegatie bestaande uit ambassadeur Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, David Abiamofo, minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Parmanand Sewdien, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken, Albert E. Jubithana, minister van Transport, Communicatie en Toerisme, vertegenwoordigers van Staatsolie en leden uit de particuliere sector.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: