Man (26) verwondt zichzelf met eigen gemaakt geweer

De 26-jarige R.C. is woensdagavond 11 augustus met schotwonden per eigen gelegenheid afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), zo bericht het Korps Politie Suriname zaterdagmiddag 14 augustus.

De politie van het bureau Latour kreeg omstreeks 21.00 uur van het Command Center een melding van een gewond slachtoffer in het AZP, warop agenten naar het ziekenhuis gingen voor onderzoek. Daar aangekomen werd het slachtoffer, die aanspreekbaar was, aangetroffen. Hij verklaarde aan de politie, dat hij gewond was geraakt bij het uittesten van een zelf gemaakt geweer. De man liep een schotwond op aan zijn rechterschouder, ter hoogte van de halsstreek.

Verder gaf het slachtoffer aan, dat het geweer bestaat uit een ijzeren buis, een strip ijzer en het handvat van een houwer. Voorts dat hij dit wapen gebruikt om te jagen in het binnenland en dat hij het patroon had gekocht bij een winkelier in het binnenland.

De agenten gingen zich vervolgens naar het woonadres van R.C. waar het zelfgemaakte geweer werd aangetroffen en in beslag genomen. De man is ter verpleging op de afdeling Chirurgie van het AZP opgenomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: