Kritiek op het geldbedrag dat men wil investeren in bouw nieuwe markt Nieuw Nickerie

Onlangs werd via de media bekend gemaakt, dat 5 miljoen US dollar geïnvesteerd zal worden in de bouw van een moderne openbare markt in Nieuw Nickerie. Ook werd aangegeven dat dit project goedgekeurd is door de president. De burgers vinden het echter bizar, dat de regering zoveel geld in een project zal investeren, terwijl er andere zaken zijn die de voorkeur genieten.

Een burger geeft via social media aan, dat de regering dat bedrag zou kunnen investeren in andere zaken, zoals hulp bieden aan de rijstboeren die al jaren om hulp vragen. “Zou je niet liever een rijstbedrijf kunnen bouwen om te exporteren en zo dan inkomsten te genereren?” Ook zou er volgens de burger geïnvesteerd kunnen worden in Bigi Pan, dat een toeristische trekpleister zou moeten zijn van Nickerie.

De burger stelt ook, dat de regering zou kunnen investeren om de weg naar Nickerie te rehabiliteren. Veel burgers hebben al reeds aan de bel getrokken dat de weg naar Nickerie al geruime tijd in een heel slechte staat verkeert. Maar, de weg kan niet aangepakt worden, omdat er geen geld in kas is, zo liet de minister van Openbare Werken eerder weten. 

Een ander burger vraagt zich af waarmee deze regering bezig is. “Het volk pinaart, alles is zo duur en dan gaan ze zoveel uitgeven aan de bouw van een moderne markt.” De burger zegt, dat de regering daarentegen ervoor zou moeten zorgen dat de burgers goed kunnen eten en een goede medische behandeling kunnen krijgen. De burger stelt, dat men niets aan een moderne markt heeft als deze zaken niet in orde gebracht kunnen worden. De prijzen blijven stijgen in de winkels, de prijzen zijn moordend. “De regering had toch gezegd dat ze een plan hadden om Suriname te redden, waar is het plan?” 

Burgers zijn de mening toegedaan, dat de markt zeker gebouwd kan worden, want dat is het probleem niet, maar er zijn op dit moment andere zaken die prioriteit genieten, waaraan de regering ook zeker aandacht moet schenken.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: