Tsang (NDP): ‘Ik wacht nog steeds op evaluatierapporten inzake avondklok en lockdowns’

De autoriteiten hebben deze week via een bericht van de Communicatie Dienst Suriname nieuwe Covid-19-maatregelen bekendgemaakt. De afgelopen weken heeft het ministerie van Volksgezondheid niet meer de moeite genomen de samenleving via een persconferentie te informeren over onder andere de gronden waarop de maatregelen zijn genomen of waarom diverse maatregelen simpelweg worden gecontinueerd.

Zo werd nu onder andere de avondklok, van negen uur ‘s avonds tot zes uur ‘s ochtends, met drie weken verlengd tot eind augustus. Enige uitleg is achterwege gebleven. De samenleving wordt al sinds medio maart vorig jaar geconfronteerd met de avondklok, iedere dag, iedere avond. Volksgezondheid informeert de burgers niet of de avondklok sowieso een positief effect heeft op het aantal Covid-besmettingen. De avondklok en de constante verlenging ervan lijken een hamerstuk te zijn geworden binnen Volksgezondheid en het Outbreak Management Team. Burgers vragen zich af of hierover nog op een wetenschappelijke basis wordt gediscussieerd. De avondklok heeft inmiddels veel weg van het ‘nieuwe normaal’ en het Outbreak Management Team lijkt stuurloos te zijn geworden na het vertrek van twee kopstukken in dat team.

‘De minister praat over vertrouwen, maar geeft geen duidelijkheid’

Het Assembleelid Stephen Tsang (NDP) begrijpt het ook niet meer, het beleid inzake Covid-maatregelen niet, maar ook niet de gebrekkige informatie en tekst en uitleg vanuit met name het ministerie van Volksgezondheid. 

Hij zegt in een reactie tegen Dagblad Suriname: ‘Ik heb herhaaldelijk gevraagd om de evaluatierapporten van de lockdowns en avondklok. Niks gehad. De minister praat over vertrouwen, maar geeft geen transparantie. Hoe kun je iemand vertrouwen die verantwoordelijk is voor de volksgezondheid, en bij het uitbreken van de 3e golf voor 2 weken voor privézaken naar Miami gaat? Ik wacht nog steeds op de evaluatie rapporten met betrekking tot de lockdowns en avondklok.’

‘Ik mis een mevrouw Veira of mevrouw Jessurun’

Tsang: ‘We hebben recht op duidelijkheid en vooral het waarom van de maatregelen. Ik mis Danielle Veira of Cleopatra Jessurun (de twee gezichtsbepalende leden van het Outbreak Management Team onder de vorige regering) die onomwonden aangaven waarom en hoe. Ook met name de kwestie van de te korte naalden, er zou een persconferentie komen volgens de president en de minister. Tot nog toe wederom niks. Geen beeld geen geluid. Het blijft bij loze beloftes.’]

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: