Zilveren medaillewinnaar Atletiek-Olympisch Ujah geschorst na dopingtest

De Britse Olympische 4x100m estafette zilveren medaillewinnaar Chijindu Ujah is voorlopig geschorst wegens vermeende overtreding van de antidopingregels op de Spelen van Tokio, zei de Athletics Integrity Unit (AIU) donderdag.

Drie andere atletiekatleten die tijdens de Spelen werden geschorst – de in Marokko geboren Bahreinse 1.500m-loper Sadik Mikhou, de Georgische kogelstoter Benik Abramyan en de Keniaanse sprinter Mark Otieno Odhiambo – werden ook vermeld.

De AIU zei in een verklaring dat het na de Spelen door het dopingcontrolelaboratorium in Tokio op de hoogte was gebracht dat Ujah een Adverse Analytical Finding (AAF) had teruggestuurd van een test die tijdens de Olympische Spelen was uitgevoerd.

Ujah’s estafetteteamgenoten waren Zharnel Hughes, Richard Kilty en Nethaneel Mitchell-Blake, wiens medailles ook in gevaar zullen komen als het positieve wordt bevestigd.

“De AIU wacht nu op de afronding van de ITA-procedure tegen de bovengenoemde atleten, die zal bepalen of er antidopingregels zijn overtreden en welke consequenties (indien van toepassing) moeten worden opgelegd met betrekking tot de Olympische Spelen”, voegde het toe.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: