Docenten IOL vragen om nadere informatie over ontheffing Robert Peneux

De docenten van het Instituut voor Opleiding van Leraren (IOL) hebben op 11 augustus een schrijven aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, gericht waarin ze vragen om nader geïnformeerd te worden over de ontheffing van de directeur van het IOL, Robert Peneux. Het is nogal onduidelijk op grond waarvan de directeur van het IOL ontheven is van zijn positie als directeur.

Op 11 augustus werd een spoedvergadering belegd door de docenten. Aan de presentielijst is de zien dat de vergadering goed bezocht was. 97 procent van het personeel staat achter Peneux.

“Het IOL is in een transitieproces, waarbij continuïteit van bestuur noodzakelijk is. Er moeten zwaarwichtige redenen ten grondslag liggen om een directeur te kunnen ontheffen”, geven de docenten middels hun schrijven aan. 

Vanwege de naderende vakantie op 1 september hopen de docenten al vrijdag 13 augustus een reactie te ontvangen vanuit de zijde van minister Marie Levens.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: