Pacquiao vecht tegen Ugas in plaats van gewonde Spence

Manny Pacquiao zal het nu opnemen tegen Yordenis Ugas in een weltergewicht gevecht op 21 augustus in Las Vegas nadat de verwachte tegenstander Errol Spence Jr. uitviel vanwege een oogblessure, maakte Premier Boxing Champions dinsdag bekend, volgens Mike Coppinger van ESPN.

Ugas was aanvankelijk gepland om zijn WBA-titel te verdedigen tegen Fabian Maidana op 21 augustus.

Ondertussen zal Spence naar verluidt woensdag geopereerd worden aan een netvliesscheur in zijn linkeroog die werd ontdekt tijdens een medisch onderzoek voorafgaand aan het gevecht. Spence is de huidige titelhouder in het weltergewicht van de IBF en WBC.

“Ik ben erg teleurgesteld dat ik op 21 augustus niet tegen Manny Pacquiao kan”, zei Spence volgens Coppinger. “Ik was opgewonden over het gevecht en het evenement. Helaas vonden de artsen een traan in mijn linkeroog en zeiden dat ik er zo snel mogelijk aan moest worden geopereerd en dat ik in die toestand op geen enkele manier met mijn oog kon vechten.

‘Ik wil me bij iedereen verontschuldigen. Je weet dat ik zo snel mogelijk terug ben. We zijn van erger teruggekomen.’

Pacquiao, 42, vocht voor het laatst in juli 2019 en versloeg Keith Thurman voor de WBA-titel. Sindsdien heeft de WBA Ugas erkend als de kampioen weltergewicht.

Ugas, 35, is 26-4 met 12 knockouts en versloeg voor het laatst Abel Ramos via een split decision in september 2020.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: