Aldo sluit Munhoz uit in UFC 265

Jose Aldo is het geschenk dat blijft geven.

De voormalige vedergewichtkampioen versloeg Pedro Munhoz via unaniem besluit (30-27, 30-27, 30-27) in het UFC 265 bantamgewicht co-main event zaterdag in Houston.

Aldo beleeft nu de eerste winning streak van zijn carrière van 135 pond, toen hij afgelopen december de pay-per-view-kaart betrad na een overwinning op Marlon Vera.

Aldo bleef in alle drie de ronden drukker dan Munhoz, hoewel de eerste twee zeer competitief waren. Aldo groef naar het lichaam van Munhoz met stoten en landde de hele wedstrijd lang met stevige beentrappen. Munhoz landde een paar harde stoten, maar Aldo maakte verbinding met de meer impactvolle schoten.

De Braziliaanse legende zag er het meest indrukwekkend uit in de derde frame, viel zijn tegenstander aan met krachtige combinaties en sloeg Munhoz kort van zijn voeten met een trap op het been.

Aldo staat nu 2-2 als bantamgewicht. Hij viel in 2019 af in gewicht en verloor een moeilijke beslissing van Marlon Moraes voordat hij afgelopen zomer Petr Yan uitdaagde voor de vacante titel. De 34-jarige staat op nummer 5 in de divisie en wordt beschouwd als een van de beste vechters aller tijden.

Munhoz, ook 34, staat op nummer 9 en is 1-3 in zijn laatste vier wedstrijden. Hij deed mee aan de clash van zaterdag na een overwinning op Jimmie Rivera eerder in 2021.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: