Vrouwenorganisatie in Para biedt hulp aan vrouwen met problemen

Helga Meerzorg is voorzitster van een vrouwenorganisatie in het district Para, ‘Tamam injamo woriang’ en dat betekent ‘hard werkende vrouwen’. De organisatie bestaat uit zeven leden. Op Meerzorg berust de taak als voorzitter, het leiden van het dagelijks bestuur van de organisatie. Ze leidt de vergaderingen en ziet erop toe dat alles ordelijk verloopt.

In gesprek met Dagblad Suriname geeft Meerzorg aan, dat de vrouwen in het district met veel problemen zitten zoals huisnood, werkloosheid, vrouwen die er alleen voor staan om hun kinderen te verzorgen. “In de meeste gevallen als we horen of merken dat vrouwen in nood zitten, dan proberen wij in te springen met voeding, praten tot de mensen en kijken hoe we ze kunnen helpen met hun nood. In de meeste gevallen geven of vragen wij hulp bij instanties.” 

Meerzorg geeft verder aan, dat ze om de twee maanden dozen met voedingsmiddelen gedoneerd krijgt van haar nicht. De voedingsmiddelen worden gegeven aan de minderbedeelden binnen Bernharddorp en andere locaties. “En dat doe ik met heel mijn hart”, laat Meerzorg weten.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: