Republic Financial Groep boekt US$ 155.1 miljoen winst 3e kwartaal

De voorzitter van Republic Financial Holdings Limited (RFHL), Vincent Pereira, zei dinsdag 3 augustus bij de bekendmaking van de winst over het derde kwartaal: “De onzekerheid over de Covid-19 pandemie blijft gevolgen hebben voor de economieën waarin de Republic Financial Holdings Limited Group actief is. In veel landen zijn de vaccinatieprogramma’s van start gegaan, maar de heropeningen en het herstel van het aantal toeristen bleven geleidelijk gaan en werden soms onderbroken door stijgende Covid-19-gevallen. De Groep blijft haar klanten, gemeenschappen en personeel ondersteunen door middel van tegemoetkomingen inzake de aflossing van leningen, rentetarieven en kosten, meer bedrijfsondersteuning, schenkingen van medisch en voorlichtingsmateriaal en de lancering van een vaccinatieprogramma ten behoeve van het personeel.” 

Hij voegde daaraan toe: “Tegen deze achtergrond heeft Republic Financial Holdings Limited (RFHL) over de negen maanden eindigend op 30 juni een winst toerekenbaar aan haar aandeelhouders geboekt van US$ 155,1 miljoen. Dit is een stijging van US$ 39,2 miljoen ofwel 33,8% ten opzichte van de US$ 115,9 miljoen gerapporteerd in de overeenkomstige periode van het vorige boekjaar. 

De verbeterde resultaten weerspiegelen het effect van de overname door de Groep van de activiteiten op de Britse Virgin Islands (BVI) in juni 2020, lagere voorzieningen voor kredietverliezen en een algemene verbetering van de operationele winstgevendheid in Ghana en de Cayman National Corporation. Deze positieve ontwikkelingen werden gedeeltelijk tenietgedaan door een daling van de netto-rentemarges en van de provisies en commissies binnen de gehele Groep. 

“Lagere rentetarieven, provisies en commissies weerspiegelen het besluit van de Groep om veel van de tegemoetkomingen die aan onze klanten zijn verleend bij het begin van de pandemie, te handhaven.” De totale activa bedroegen op 30 juni US$ 16,2 miljard, een stijging van US$ 437,7 miljoen ofwel 2,8% ten opzichte van de totale activa in juni 2020. Dit komt neer op een groei van 3,7% in leningen en voorschotten, en een groei van 9,9% in beleggingen, gefinancierd door de groei van de klantendeposito’s in de meeste dochterondernemingen. 

Pereira concludeerde: “Ondanks de onzekerheid over de duur van de Covid-19 pandemie zijn wij ervan overtuigd dat de Groep in een goede positie verkeert om de herstelinspanningen van de economieën waarin wij actief zijn, te blijven ondersteunen. We blijven ons ook inzetten om te helpen bij de vaccinatiecampagne in alle regio’s van de Groep. Ik ben ervan overtuigd dat met collectieve creativiteit en hard werk onze economieën veerkrachtiger uit deze situatie kunnen komen. Tot slot wil ik mijn erkentelijkheid betuigen aan de medewerkers van de Groep voor hun niet-aflatende inzet ten dienste van onze klanten en onze gemeenschappen.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: