Steun aantal landen voor kandidatuur rechter Maytrie Kuldip Singh

Suriname geniet de steun van een aantal landen voor de kandidatuur van rechter Maytrie Kuldip Singh als een van de zeven rechters bij de Inter-American Human Rights Court. Suriname heeft onder meer de steun van de Caricom. Dit zei minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking onlangs.

Hij is recentelijk met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie teruggekeerd van een buitenlandse missie. Tijdens de 21e Vergadering van Buitenlandse Zaken-ministers van ‘The Community of Latin America and Caribbean States’ (CELAC), heeft minister Ramdin bilaterale gesprekken gevoerd en gelobbyd voor de kandidatuur van rechter Kuldip Singh. 

“We hebben tijdens deze bijeenkomst van de gelegenheid gebruikgemaakt om te lobbyen voor de kandidatuur van Suriname voor de Inter-American Human Rights Court”, aldus de bewindsman.

Minister Ramdin voegde eraan toe, dat het voor het eerst is dat Suriname een kandidaat voordraagt. Tevens is het de eerste keer dat het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens in Costa Rica een Surinamer zou kunnen hebben “en het gaat ook nog om een vrouwelijke kandidaat”. 

De bewindsman zei, dat dit allemaal bijzonderheden zijn die gespeeld hebben. Behalve dat Suriname reeds van een aantal landen steun toegezegd heeft gekregen, overwegen ook andere landen hun steun. Minister Ramdin benadrukte, dat de campagne wordt voortgezet. Gehoopt wordt dat wanneer later dit jaar de verkiezing plaatsvindt, Suriname voldoende steun heeft om mr. Kuldip Singh gekozen te krijgen als eerste Surinamer in het Inter-Amerikaanse Hof.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: