Leerkracht heel ontevreden over de medische zorg

Een leerkracht zegt in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname, dat ze heel ontevreden is over de medische zorg. “Zomaar werk je zo hard als leerkracht en de gezondheidszorg is letterlijk 0,0. Waarom betalen we dan maandelijks SZF premie?”, vraagt de leerkracht zich af.

De leerkracht geeft aan, dat de regering wel veel eist van de leerkrachten, maar hen niet weet te waarderen. Ook stelt ze, dat niemand opkomt voor de leerkrachten. De leerkracht geeft aan, dat ze in het ziekenhuis opgenomen moest worden en SRD 650 moest betalen voor drie dagen lig-kosten. Ook moest de leerkracht voor haar ECG en bloedonderzoeken weer geld neertellen. Ook zegt ze, dat ze naar de cardioloog verwezen is en alweer gaat moeten betalen, omdat de SZF niet alles dekt of maar een deel dekt. Alles draait om geld, zoals ze aangeeft, dus als iemand dat geld niet zou hebben kan die persoon niet geholpen worden. “Werk je nu voor staat, je hele leven lang zonder goede voorzieningen?”

Ze stelt dat leerkrachten ook hun vaste lasten hebben zoals het betalen van huur, stroom en water. Daarbij komt ook kijken, dat ze elke dag busgeld moeten hebben om naar het werk te gaan, ook moeten ze hun kinderen onderhouden en ook oppas betalen. Ze vraagt zich af vanwaar alleenstaande moeders het geld vandaan moeten halen, omdat hun salaris niet veel voorstelt. “Het lijkt alsof je voor de staat werkt als het ware, want al dat geld nemen ze terug. De mensen werken zo hard, geef ze goede voorzieningen.” Ook voor medicamenten moet betaald worden, ze geeft aan dat dit alles haar echt bezig houdt. 

“Geen enkel vakbondsvoorzitter die voor ons opkomt. Ze hadden allemaal mooie beloftes die ze niet nagekomen zijn. Ze eisten dat de scholen geopend moesten worden, maar ze hebben geen materiaal, geen hand sanitizer of alcohol gestuurd om de handen van de kinderen te ontsmetten.” De leerkracht zegt ook, dat ze in hun eigen zak moeten om de spullen te kopen, zij moeten maar zien waar ze dat geld vandaan halen. “Dit kan niet zo door gaan!”, stelt de leerkracht

BVL/ALS-voorzitter – en VHP-Assembleelid – Reshma Mangre heeft de redactie van Dagblad Suriname laten weten dat ze dit probleem al tijdens een recente openbare vergadering in de Assemblee aangekaart heeft. “Het is al op het bord van de regering. BvL en ALS hebben al op de agenda om te praten met SZF over de medische voorzieningen aan onderwijsgevenden”, zo laat Reshma Mangre weten.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: