Minister Ramdin spreekt Cubaanse ambassadeur over situatie op eiland

De ambassadeur van Cuba, Igor Azcuy Gonzalez, heeft op 15 juli op eigen verzoek een bezoek gebracht aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, zo bericht het ministerie nadat Ramdin inmiddels vrijdag 16 juli is vertrokken naar onder andere Washington DC.

Het doel van het bezoek was officieel de Surinaamse regering te informeren omtrent de recente ontwikkelingen op het eiland, waaronder de protesten tegen de Cubaanse regering die op zondag 11 juli hun hoogtepunt bereikten. 

Minister Ramdin sprak de hoop uit dat de Cubaanse regering erin slaagt de orde te handhaven en dat spoedig van normalisatie sprake kan zijn.  De bewindsman gaf voorts aan, dat de situatie op Cuba tijdens een recente CARICOM Staatshoofden Vergadering is besproken. Er wordt thans gewerkt aan een document waarin de positie van CARICOM verwerkt zal worden, waaraan ook Suriname zich zal conformeren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: