Onrust bij het AZP: Vakbond in actie en kinderartsen in beraad

De AZP-bond is donderdagochtend 15 juli weer in actie gegaan. De poort bij de ingang van de Spoed Eisende Hulp (SEH) is gesloten. De directie zou een betalingsafspraak niet nakomen. Het gaat om verplegend- en algemeen personeel. Later op de dag werd de poort op verzoek van de directie van het ziekenhuis door de politie geopend.

Het actievoerend personeel wil vrijdag weer bijeenkomen op het terrein van de SEH.

De Zaal- en SEH-artsen zijn overigens nog in onderhandeling.

Daarnaast zijn de kinderartsen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) vanaf twee uur donderdagmiddag in beraad. De kinderartsen nemen geen SEH-consulten meer aan. Wel blijven zij consulten doen voor PICU/NICU opname kandidaten (Pediatric Intensive Care Unit/Neonatologische Intensive Care).

AZP-directrice Claudia Marica-Redan was vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: