Gajadien (VHP) woont bijeenkomst International Parliament for Tolerance and Peace bij in Montenegro…

Onduidelijk wat belang Suriname is om bijeenkomst bij te wonen

Het VHP-Assembleelid Asiskumar Gajadien woont 14, 15 en 16 juli de plenaire sessie van de International Parliament for Tolerance and Peace (IPTP) bij in Montenegro. 

Het Global Parliament for Tolerance and Peace is de parlementaire commissie van de Global Council for Tolerance and Peace. De leden moeten huidige leden zijn in hun lokale parlementen, en vrouwen, jongeren en gehandicapten moeten in het parlement vertegenwoordigd zijn, zo is te lezen op de website van de organisatie. https://gctpnews.org/who-we-are/parliament-for-tolerance-and-peace/ 

Het Parlement komt om de drie maanden bijeen en kan zo nodig een buitengewone vergadering houden. Het bespreekt het onderwerp dat door de Algemene Vergadering en het Presidium is benoemd, evenals updates met betrekking tot tolerantie en vrede op internationaal niveau, en passende aanbevelingen worden gedaan.

Montenegro is een klein land op de Balkan. Het ligt aan de Adriatische Zee tegenover Italië en grenst, vanaf de zee met de klok mee, aan Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Servië, Kosovo en Albanië.

Wat Suriname en haar bevolking hebben aan het bezoek van Gajadien aan de bijeenkomst in Montenegro is onduidelijk. Mogelijk gaat het vooral om het leggen van contacten in de regio. Velen zullen zich echter afvragen of een en ander niet via zoom had gekund. De website van de overkoepelende organisatie vermeldt overigens niets over de bijeenkomst. Ook lokale en regionale media lijken geen aandacht te besteden aan de bijeenkomst.

Assembleevoorzitter Marinus Bee laat de redactie van Dagblad Suriname in een reactie weten, dat de reis van Gajadien naar dat kleine Montenegro Suriname ‘niks kost’, ‘omdat de organisatie de kosten van zijn reis dekt’. Gajadien is overigens het enige Assembleelid dat op dit moment uitlandig is.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: