Rijbewijs automobilist ingevorderd die voetganger van achteren aanrijdt

De politie van het bureau Santo Dorp heeft na afstemming met het Openbaar Ministerie het rijbewijs van de 36-jarige automobilist R.P. ingevorderd die op dinsdag 6 juli in een niet verzekerde auto een voetgangster op de Mohamed Rashied Pierkhanweg van achteren heeft aangereden. Dit meldt het Korps Politie Suriname zondagmiddag 11 juli.

Uit het voorlopig politieonderzoek komt naar voren, dat de automobilist de 26-jarige voetgangster Analies G., die aan de linkerzijde van de weg liep, wilde inhalen. R.P. week daarbij weer uit naar de linker rijhelft ter voorkoming van een botsing met een tegenligger. Door deze uitwijkmanoeuvre werd de voetgangster van achteren aangereden. Het slachtoffer raakte twee tanden kwijt en twee andere tanden kwamen los te zitten. In een ambulance werd het slachtoffer afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het voertuig van de veroorzaker bleek niet verzekerd te zijn. R.P. werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd het rijbewijs van de veroorzaker, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, ingevorderd. 

Na te zijn verhoord werd de man heengezonden. Het onderzoek naar de aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!