Nieuwe Facebook-pagina ‘Wegwijs in het Onderwijs’ van MinOWC

‘Wegwijs in het Onderwijs’ is de naam van de tweede Facebook-pagina van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Deze pagina moet helpen om veranderingen die in het onderwijs plaatsvinden begrijpelijk te maken. Met regelmaat zullen animaties, filmpjes, korte berichten en illustraties geplaatst worden, zo laat het ministerie vrijdagochtend 9 juli via een persbericht weten.

Veel vragen zullen beantwoord worden op de nieuwe webpage en de nieuwe Facebook-pagina. Vragen met betrekking tot onder andere  het wegvallen van het 6e klas examen, doorstromen, voortgangsrapport, talentontwikkeling en beoordeling niet uitsluitend op cijfers komen aan de orde.

Minister Marie Levens hoopt hiermee het brede publiek te bereiken en het draagvlak te vergroten. ‘Het zijn geen drastische veranderingen. De veranderingen maken leren wel begrijpelijk en vooral zinvol.

In het nieuwe systeem is er plek voor elk kind. Elk kind is even belangrijk. Het nieuwe systeem sluit geen enkel kind uit en de zeer vlotte kinderen mogen iets sneller vooruit. Het nieuwe systeem is kindvriendelijk. Blijven zitten heeft volgens vele studies nadelige psychologische gevolgen, maar ook economische gevolgen. 

Blijven zitten of afgewezen worden of uit het systeem vallen van kleuter tot universiteit kost ongeveer een half miljard per jaar. Dat kunnen we beter investeren in het onderwijs dat mensen voortbrengt die de toekomst van dit land helpen bepalen.’

Op de nieuwe Facebook-pagina en website mag het publiek ook vragen stellen die vervolgens, aldus het ministerie, ‘zorgvuldig beantwoord’ zullen worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: