Gendarmerie-delegatie bezoekt Korps Politie Suriname

Een delegatie van de Gendarmerie onder leiding van generaal Stéphane Bras, commandant van de gendarmerie in Frans-Guyana, heeft dinsdag 29 en woensdag 30 juni een uitwisselingswerkbezoek gebracht aan het Korps Politie Suriname (KPS), zo bericht het korps zondagavond 4 juli.

Dit werkbezoek was een follow-up van een eerder bezoek welke minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi en de korpschef Roberto Prade eerder dit jaar brachten aan Frans-Guyana. Het doel was voornamelijk het voortborduren op de tijdens het bezoek van de minister en de korpschef gemaakte afspraken, alsook het uitdiepen van de samenwerking.

Tijdens dit bezoek werden verschillende presentaties gehouden. De hoofdinspecteur van politie E. Hunte, hoofd van de afdeling korpsstaf, hield onder andere een korte presentatie over het korps. De directeur operationele diensten binnen het KPS en vertegenwoordigers van het Korps Brandweer Suriname en het Korps Penitentiaire Ambtenaren waren ook aanwezig.

Verder bezocht de delegatie enkele afdelingen, waaronder het Arrestatie Team, het Regio Bijstand Team Midden, de Forensische Opsporing en de Politie Academie. Het werkbezoek is afgesloten met werkafspraken en biedt uitzicht op een mooie samenwerking.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: