President Santokhi: ‘75% bevolking moet tegen eind 2021 gevaccineerd zijn’


President Chandrikapersad Santokhi wil dat tegen eind van het jaar zeker 75% van de bevolking gevaccineerd is tegen Covid-19. Hij was zondag 27 juni aanwezig bij het ‘drive-thru’vaccinatie prikpunt in het VHP-centrum De Olifant en sprak de mensen toe. President Santokhi gaf aan hoe belangrijk het is om je te laten vaccineren. 

We hebben nog steeds code paars en de ziekenhuizen staan op code zwart. Er zijn teveel mensen in de IC en er gaan nog steeds teveel mensen dood aan de gevolgen van Covid-19. We moeten de samenleving beschermen’, gaf de president aan, aldus de Communicatie Dienst Suriname in een persbericht.

7% van de samenleving is volledig gevaccineerd en 30% heeft het eerste prikje gehad. Volgens het staatshoofd is dit percentage nog erg laag. De regering doet er alles aan om meer vaccins te krijgen vanuit het buitenland. Drie ministers zijn naar Nederland vertrokken om te onderhandelen voor meer vaccins. De president heeft zaterdagavond een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Caricom staatshoofden om vaccins te krijgen uit de VS. 

Hij riep de samenleving op zich te laten vaccineren, zodat op korte termijn beleid gemaakt kan worden. Hij verzekerde een ieder dat de vaccins die naar Suriname komen zijn goedgekeurd door de WHO, Wereldgezondheidsorganisatie, op basis van internationale procedures en protocollen. Tenslotte complimenteerde hij de organisatie en het bestuur van de VHP voor het vlotte verloop van de vaccinatiecampagne. Hij sprak ook de wens uit om als land heel snel terug te gaan naar code oranje.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid was ook aanwezig. Hij zei, dat 189.000 mensen hun eerste prikje hebben gehad en 34.000 volledig gevaccineerd zijn. ‘We merken wel een gestage toename in de afgelopen weken met de beschikbare vaccins. Er zullen genoeg vaccins zijn voor een ieder. We krijgen vanavond 100.000 AstreZeneca-vaccins uit Nederland, morgen komen 100.000 Sinopharm-vaccins aan uit China. Verder krijgen we 3.000 Johnson & Johnson-vaccins uit Amerika en nog eens 60.000 AstreZeneca-vaccins uit Nederland.’

Voor de mensen die in het oosten van ons land woonachtig zijn, wordt er een optie bekeken met Frans-Guyana om een samenwerking voor het Pfizer-vaccin op te zetten. Minister Ramadhin is heel blij met de opkomst van de burgers en riep iedereen op om zich te laten vaccineren.

De Olifant was voor twee dagen een drive-thru prikpunt voor auto’s, bromfietsers en fietsers. Een ieder vanaf 18 jaar kon zich laten vaccineren tot 4 uur ‘s middags. Het bestuur van de VHP, welke belast was met de organisatie, blikt op een succesvolle vaccinatiecampagne. Zaterdag hebben 841 mensen zich gemeld om te vaccineren en zondag waren dat er 1.241.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: