Ministers-tandem Ramdin en Achaibersing, en minister Jubithana voor 2-daags werkbezoek naar Nederland

De ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme zijn zaterdag 26 juni voor een tweedaags werkbezoek naar Nederland vertrokken, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname zaterdagavond. 

Tijdens dit werkbezoek zullen de bewindslieden gesprekken voeren met Nederlandse regeringsautoriteiten, ministers en andere hoge functionarissen over de samenwerking tussen de beide landen en ook over een aantal lopende zaken internationaal, waaronder de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de steun van Nederland daarbij. 

Voor wat betreft de toerisme ontwikkeling zal minister Jubithana in gesprek gaan met verschillende organisaties en met zijn collega-minister van het ministerie Verkeer en Waterstaat. Bekeken zal worden wat er nog moet verbeteren in het personenverkeer tussen Suriname en Nederland. Ook op de agenda staan gesprekken met de directie van de KLM voor wat betreft de samenwerking op de route Paramaribo-Amsterdam retour. Tijdens die gesprekken zal met de KLM-directie bekeken worden op welke wijze de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) ondersteund kan worden. De onderhandelingen moeten erin resulteren om SLM niet alleen te behouden, maar ook tot een profitable en winstgevend bedrijf te maken.

Minister Achaibersing en collega Ramdin zullen met de minister en deskundige autoriteiten van het ministerie van Financiën in Nederland van gedachten wisselen. Die gesprekken gaan met name over de gang van zaken rond het IMF en de meer structurele samenwerking op het gebied van ondersteuning voor de Belastingdienst en de Douane. Uiteraard wordt ook gesproken met functionarissen van het Internationaal adviesbureau Lazard, die naar Den Haag afreizen om strategische discussies te voeren over het verloop en vervolg van de gesprekken met internationale schuldeisers. Daarbij zal gekeken worden naar hoe zowel op bilateraal als commercieel niveau alles past in het Herstelprogramma 2020-2022 van de regering, dat vrijdag door het parlement is goedgekeurd. Ook bestudeerd men hoe het herstelprogramma in relatie zal staan tot het programma dat met het IMF moet worden afgerond. 

Het is een kort bezoek aan Nederland dat voor de Surinaamse regering noodzakelijk is om een aantal puntjes op de i te zetten en de samenwerking die er nu met Nederland is verder te intensiveren. De delegatie keert woensdag terug naar Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: