100.000 Sinopharm vaccins uit China onderweg naar Suriname

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zaterdagavond 26 juni bekendgemaakt, dat 100.000 vaccins van het merk Sinopharm binnenkort zullen arriveren in Suriname. Het gaat om een geschenk van de overheid van China aan Suriname en de bezending is reeds verstuurd vanuit Beijing. De vaccins worden maandag 28 juni verwacht in Suriname.

Het ministerie is bezig met de voorbereidingen om het vaccin nadat het is vrijgegeven op een veilige manier toe te dienen aan de samenleving. Zodra dit het geval is zal eerst gestart worden op één locatie, om daarna de activiteiten met Sinopharm uit te breiden naar andere locaties.

Het ministerie verneemt via social media, dat er bekendmakingen te zien zijn met vermelding van waar men op donderdag 1 juli terecht kan voor vaccinatie met het Sinopharm-vaccin. Volksgezondheid benadrukt, dat er nog geen officiële planning is en adviseert een ieder te wachten op de officiële berichtgeving vanuit het ministerie van Volksgezondheid inzake het gebruik van Sinopharm-vaccins. 

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, heeft op 25 juni in het parlement aangehaald dat de keus voor een vaccin bepaald wordt door diverse factoren.

Het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin, waarvan inmiddels reeds 185.000 doses zijn toegediend, gaat normaal door en in de komende week zal er meer bekend zijn over het toedienen van het Sinopharm vaccin.

Het ministerie distantieert zich hierbij van alle activiteiten die voor de komende week gepland waren met het Sinopharm-vaccin. Na overleg met de technische commissies en de deskundigen zal de routemap voor de toepassing van het Sinopharm vaccin worden bepaald.

Het Ministerie van Volksgezondheid verwacht de komende week ook een kleine bezending van het Johnson & Johnson-vaccin. Ook dit vaccin zal worden onderworpen aan de nodige inklaringsprocedure, training en andere processen welke nodig zijn voor het gebruik van het vaccin in Suriname.

NDP en Sinopharm vaccinatiedag…

De NDP heeft aangekondigd, dat zij komende week een drive-thru vaccinatie dag vaccineren houdt, waarbij Sinopharm zal worden gebruikt. Op die dag zullen ook NDP-voorzitter Desi Bouterse en zijn echtgenote hun eerste vaccinatie toegediend krijgen, meldt de partij zaterdag 26 juni in onderstaand bericht. 

De drive-thru vaccinatie dag moet donderdag 1 juli, van 08.00 – 16.00 uur plaatsvinden in partijcentrum Ocer aan de H.D. Benjaminstraat in Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: