Vicepresident Brunswijk wil nu al munt slaan uit oliebron voor kust

Vicepresident Ronnie Brunswijk is iemand die nu en dan ‘out of the box’ denkt en redeneert. Dat werd deze week weer eens duidelijk toen hij vriend en vijand verraste met de opmerking, dat nu al munt moet worden geslagen uit een van de oliebronnen voor de kust om het land weer goed op het economisch spoor te krijgen.

Hij zou zijn idee inmiddels hebben voorgelegd aan president Chandrikapersad Santokhi en die zou er niet afwijzend tegenover staan.

Naar verwachting worden over de suggestie van de vicepresident volgende week al gesprekken gevoerd met de top van Staatsolie, het staatsbedrijf dat uiteraard nogal wat vingers in de diverse olievondsten voor de kust heeft. Brunswijk denkt onder andere aan de verkoop van aandelen.

Hij stelt zich op het standpunt dat het volk moet kunnen profiteren van de vele natuurlijke hulpbronnen van het land. Een van die bronnen is uiteraard olie.

Overigens wordt op social media al flink gediscussieerd over de opmerkingen van Brunswijk. Er zijn mensen die zich afvragen waarom Brunswijk bijvoorbeeld niet zijn eigen goudconcessies in de verkoop doet, en de opbrengst in de staatskas stort. Ook zegt iemand: ‘Je witl nu al olie verkopen om het land te draaien. Dat kan elke koe van zondag. Je moet beleid maken.’ Maar, over het algemeen wordt toch positief op zijn gedachtengang gereageerd.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: