Voorzitters organisaties bedrijfsleven willen spoedoverleg met NH-minister over nieuwe EBS-tarieven

De voorzitters van een aantal organisaties in het bedrijfsleven hebben vrijdag 18 juni in een brief aan minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen om een spoedoverleg gevraagd naar aanleiding van de aangekondigde verhoging van EVS-tarieven.

De brief is ondertekend door de voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Bryan Renten, de voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), Wilko Bilkerdijk, de voorzitter van de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA), Sylvia Ang, en de voorzitter van de Vereniging van Exporteurs van Agrarische Producten in Suriname (VEAPS), Ram Soeknandan.

Volgens de organisaties gaan bedrijven, ‘inclusief de exportbedrijven’, ‘grote schade ondervinden’ door de energietariefaanpassing. ‘De voorgestelde verhoging van de EBS tarieven zal leiden tot een onevenredige, disproportionele verzwaring van de bedrijfskosten (welke uiteraard zullen doorwerken in de consumentenprijzen), terwijl de bedrijven het reeds zeer moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden.’

De organisaties stellen ook dat een toegezegd overleg met het bedrijfsleven inzake tariefsaanpassing nog niet heeft plaatsgevonden. ZIj vragen dat elke aanpassing van de energietarieven wordt aangehouden, ‘totdat er met de diverse kritieke sectoren overleg heeft plaatsgevonden’.

De VSB, SHATA, ASFA en VEAPS willen inzicht krijgen in de kostenstructuur van hydro- en thermische energie-opwekking, op welke manier aanpassingen van de energietarieven doorgevoerd kunnen worden en de effecten daarvan op het bedrijfsleven en de totale samenleving.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: