Bustarieven gaan mogelijk met meer dan 100% omhoog

Niet bushouders, maar chauffeurs krijgen SRD 1.500

PLO-voorzitter John Mahadewsingh zegt tegenover Dagblad Suriname, dat niet bushouders, maar buschauffeurs SRD 1.500 steun zullen krijgen. ‘Laat mij dit duidelijk maken; niet de bushouders dat zijn de mensen met de vergunningen, maar de buschauffeurs zullen de SRD 1.500 die door  vicepresident Ronnie Brunswijk is aangegeven, krijgen.’

De voorzitter van de Particuliere  Lijnbushouders Organisatie (PLO) stelt verder, dat er gesprekken gaande zijn over een verhoging van de bustarieven.

‘Wat vaststaat is dat ze omhoog moeten. Wij komen niet uit.’ Mahadewsingh gaf de beoogde verhoging niet exact aan. Maar, hij stelde dat het boven de 100% ligt. ‘Het huidig tarief is bepaald bij een koers van SRD 7,50 voor een Amerikaanse dollar. Nu is de koers SRD 21. Ga maar na hoeveel procent dat is.’ De PLO-voorzitter zei verder, dat momenteel ruim 300 buschauffeurs zijn geregistreerd voor de steun.

“Dat doen wij nadat minister Albert Jubitana van Transport, Communicatie en Toerisme ons heeft gevraagd om de mensen in kaart te brengen. De registratie is met twee dagen verlengd. Niet een ieder kan zomaar steun gaan halen. Maar over twee dagen stopt de registratie. We kunnen ook niet voor altijd blijven registreren. We moeten verder gaan”, stelt Mahadewsingh. 

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: