Vaderdag: beide ouders verdienen evenveel respect, liefde en aandacht

Op zondag 21 juni vieren wij Vaderdag. Het is een dag waarbij alle vaders in de bloemetjes worden gezet. Het hoeft niet speciaal jouw biologische vader te zijn maar kan ook een broer, neef, pleegvader, iemand anders die een vaderfiguur is in jouw ogen zijn. Het is opvallend dat er niet zoveel aandacht wordt besteed aan Vaderdag in vergelijking met Moederdag. Het mag aangegeven worden dat zowel vader als moeder even belangrijk zijn binnen het gezin.

Een dochter geeft het volgende mee in gesprek met de krant. “Mijn stelling is dat beide ouders evenveel respect, liefde en aandacht verdienen, want zonder hun waren wij er niet. Een boodschap aan elk kind zou zijn; laat het dagelijks Vaderdag en Moederdag zijn, liefde en respect naar elkaar is kosteloos. Op de speciale dagen hoort extra verwennerij erbij, dat kan op jou manier door bijvoorbeeld gewoon extra lief te zijn of wat klaar te maken in de keuken”.

Geen mok

Een vader heeft in gesprek met de krant al lachend aangegeven, dat hij dit jaar geen mok als cadeau wil. De kinderen moeten creatief zijn naar de vaders toe. Een ander gezinshoofd geeft te kennen dat er jaarlijks voorbereidingen worden getroffen, lekker eten en drinken, het is van belang dat het goed gaat binnen het gezin. “Zolang ik weet dat mijn kinderen en echtgenote doorzetten en niet met een probleem zitten, dan kan ik heerlijk slapen. Als de rest het goed maakt is dat ook een motivatie voor mij als echtgenoot en vader om dagelijks op te staan en met een smile  aan de slag te gaan bij het uitoefenen van mijn beroep. We weten namelijk dat het gezinshoofd, man, vader ook de kostwinner is van een gezin. In deze coronatijden, let vooral goed op elkaar, alvast een fijne Vaderdag en geniet van elk moment met het gezin”, aldus een vader. Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: