Medische Zending tevreden over verloop vaccinatieproces op Powakka

De Medische Zending zegt woensdag 15 juni in gesprek met Dagblad Suriname dat de organisatie drie vaccinatiedagen heeft gehouden op Powakka.

‘Tot op dit moment hebben wij in totaal 313 personen uit de dorpen Powakka, Klein Powakka, Redi Dotie, Pierre Kondre en Casipora tijdens deze drie dagen gevaccineerd. Voor gisteren waren er 65 personen geregistreerd, maar wij hebben uiteindelijk 103 personen gevaccineerd.’

Volgens de Medische Zending verloopt het vaccinatieproces op Powakka goed . ‘Bij de registratie wordt een aanmeldtijd doorgegeven aan de mensen, zodat een lange wachttijd voorkomen kan worden. Wij zijn tevreden met de opkomst en blij dat de personen uit Powakka en omgeving een weloverwogen en goed geïnformeerd besluit hebben genomen om zichzelf tegen het virus te laten beschermen.’

De Medische Zending zegt verder dat er momenteel een COVID-uitbraak heerst op Powakka, waarbij er dagelijks personen positief bevonden worden. ‘Een mogelijke oorzaak kan zijn het niet correct toepassen, niet in achtnemen van de MOHANA maatregelen.’

De Medische Zending geeft aan dat mensen nu wel gehoor geven om zich te laten vaccineren door bewustwording  van informatie-uitwisseling en de bewustwording door nabijheid.

‘De informatie omtrent het vaccin wordt continue en actief door ons beschikbaar gesteld aan de bewoners en wij zijn regelmatig in contact met de dorpsbesturen. De personen maken de situatie, waaronder de gevolgen van het virus zoals covid sterfte en ernstig ziek zijn van dichtbij mee. Verder vaccineren wij zoveel als mogelijk dichtbij huis (dichtbij het woongebied),  waardoor het gemakkelijk is voor de mensen om de vaccinatie locatie te bereiken.’

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: