Canada bereikt voor het eerst sinds 1997 laatste ronde van WK-kwalificatie

Voor het eerst sinds 1997 is Canada erin geslaagde door te stomen =naar de laatste fase van de kwalificatie voor het WK-voetbal. De Canadezen versloegen Haïti dinsdagavond 15 juni met 3-0 en bezegelden een totale overwinning van 4-0 na het winnen van de eerste match in Port-au-Prince op Haiti vorige week.

Cyle Larin en Junior Hoilett vonden het net in SeatGeek Stadium in Bridgeview, Illinois, maar de wedstrijd zal herinnerd worden door een verbluffend eigen doelpunt van de Haïtiaanse keeper Josue Duverger in de eerste minuten van de tweede helft:

Het team van de Engelse coach John Herdman, nummer 70 in de wereld, zal nu deelnemen aan de laatste ronde van de CONCACAF-kwalificatie die bestaat uit acht landen, waaronder de eeuwige machten van de regio.

Canada voegt zich bij de Verenigde Staten, Mexico, Jamaica, Costa Rica, Honduras, Panama en El Salvador. De volgende ronde zal aanvangen in september.

Elk team speelt thuis en uit tegen elkaar – in afwachting van de coronavirus beperkingen – en de drie beste landen verdienen kaartjes voor Qatar voor het WK van volgend jaar. Het team op de vierde plaats zal deelnemen aan een intercontinentale play-off.

Canada heeft niet meer aan het WK voor heren deelgenomen sinds het enige optreden in 1986. Het land zal de 2026-editie van het toernooi mede organiseren, maar heeft nu de kans om het proces van deelname op het wereldtoneel te versnellen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: