Voorzien in groeiende behoefte zuurstof blijft uitdaging

Hoewel voor de komende twee weken geen onderbreking verwachtbaar is in de reguliere aanvoer van medische zuurstof uit Trinidad, blijft het voorzien in de steeds groeiende behoefte aan medische zuurstof een grote uitdaging. Dit zegt het zuurstofbedrijf Ingas n.v. in een uitgegeven communiqué. 

Het uitvallen van één de rederijen en de beperkingen van de vaargeul in de Surinamerivier zijn factoren voor de uitdaging om te blijven voorzien in de zuurstofbehoefte. 

Afgelopen maandag heeft Ingas n.v. een zuurstof container richting Kourou, Frans Guyana, gestuurd om deze met zuurstof te beladen. Het betreft hier een lading zuurstof welke door het Frans Guyanees zuurstofbedrijf Air Liquide aan Suriname is geschonken. De donatie is geschied op verzoek van Franse ambassadeur Antoine Joly.  

De Franse diplomaat heeft zich ook ervoor beijverd dat het transport over de weg aan de Franse kant vlekkeloos verliep, alsook de veerboot te Albina/St.Laurent kon worden ingezet.  

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: